DANIA GŁÓWNE

Śledź w boczku

Śledź w boczku

przepyszna przystawka w śląskiej odsłonie z duszonom cebulkom i rodzynkami
Kotlet schabowy ze kościom

Kotlet schabowy ze kościom

kotlet schabowy ze panierkom, podowany z puree oraz kapuścianym miszungiem
Schaboszczak po sztygarsku

Schaboszczak po sztygarsku

duszony kotlet ze schabu, nadziewany wusztem, podowany z pańczkrautem, czyli duszonom kapustom zmieszanom z ubitymi kartoflami.
Rolada ślonska

Rolada ślonska

tradycyjno wołowo rolada ślonsko z modrom kapustom i kluskami ślonskimi.
Żeberko hajera

Żeberko hajera

podowane z pańczkrautem. Je to miszung kartoflów a kiszynyj kapusty, do kerygo dodowo sie jeszcze pjyczono cwibla.
Pstrąg z pieca

Pstrąg z pieca

naszo ryba prosto z pieca, podowana z cytrynowym puree oraz grillowaną pomarańczom
Placki ziemniaczane z gulaszem

Placki ziemniaczane

pyszne placki ziemniaczane ze śmietanom i gulaszem
Ślonskie rurki z kurczokiem w grzybowej zołzie

Ślonskie rurki z kurczokiem

z grillowanym kurczokiem w kremowej zołzie z grzybów i trocha sypanego sera
Szałot Cezara

Szałot Cezara

grillowane kawałki kurczoka na szałocie włoskiej, z parmezanem, pomidorami i sosem Cezara
Filet włosko-śląski

Filet włosko-śląski

filet z kurczaka nadziewany suszonymi pomidorami i kaparami, serwowany z szpinakowymi kopytkami w sosie serowym
Polędwiczki w sosie pieprzowym

Polędwiczki w sosie pieprzowym

serwowane z dyniowym puree oraz chipsami z topinamburu
Menu restauracji w formie elektronicznej