MENU: SOUPS

  • Bioły barszcz
    Podowany z biołym syrem, krzanem, sziynkom, ziymniokomi łoroz jajcem
    White borsch with curd cheese, horseradish, sausage, potatoes and boiled egg
  • 14 PLN / 200g
  • Zupa knoblochowa
    Zupa czosnkowa podowana tradycyjnie z syrem, szpekiem i kartoflami łoroz aromatycznymi grzankami
    Traditionally garlic soup served with cheese, bacon, potatoes and aromatic toasts
  • 11 PLN / 200ml
  • Nudelzupa jak łod mamy
    Ślonski rosół wołowo – drobiowy podowany z nudlami i łodrobinom lubczyka
    Silesian broth with noodles and a touch of lovage
  • 9 PLN / 200ml
  • Żur ślonski z wosztem
    Regionalny żur ślonski na naturalnym zakwasie według tradycyjnej receptury, podowany z jajcem i wyndzonym szpekiem
    Regional sour soup on a natural sourdough according to the traditional recipe, served with egg and bacon
  • 13 PLN / 200g
  • Gulasz z owiynziny
    Gęsty i syty gulasz wołowy z marekwiom i szampiniokami, łoroz pajdami chleba
    Densy beef goulash with carrot and mushrooms, served with bread
  • 20 PLN / 400g
    Restaurant menu in online version